Κύπρος: Ο Ντερβίς Έρογλου είναι δυσαρεστημένος με την επίσκεψη Νετανιάχου



 Φεβρουάριος 18, 2012.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, αναφερόμενος στην επίσκεψη Νετανιάχου στην Κύπρο δήλωσε ότι αυτή είχε χαρακτήρα  «ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου» και ότι ήταν μια ενέργεια που στρεφόταν κατά την Τουρκίας.

Πρόσθεσε ότι μόλις διαταράχθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ σημειώθηκε η προσέγγιση Ελλάδας και «νότιας»  Κύπρου, κατά την έκφραση του, με το Ισραήλ.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι θεωρεί φυσιολογικές τις σχέσεις μεταξύ κρατών και ευχήθηκε όπως τα προαναφερθέντα κράτη μη προχωρήσουν σε ενέργειες που μπορεί να θερμάνουν τα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και ούτε οι φιλικές σχέσεις Ισραήλ-Κύπρου να οδηγήσουν σε νέες έχθρες και νέες συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή.

Ισχυρίστηκε ότι οι Ε/κ προσπαθούν μέσω του Ισραήλ, να αναπτύξουν σχέσεις με ΗΠΑ χωρίς να αποκλείει και την ίδρυση βάσης του Ισραήλ στο νησί, οπότε τότε, όπως είπε, θα παρουσιαστεί και ο κίνδυνος.

Τέλος ο κ. Ερογλου δήλωσε ότι το ψευδοκράτος θα συνεχίσει τις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στο έδαφος και στα χωρικά ύδατα του.

Χθες το βράδυ ο κατοχικός ηγέτης μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, όπου σήμερα θα θέσει τον θεμέλιο λίθο του Πολιτιστικού κέντρου που φέρει το όνομα του Ραούφ Ντενκτάς.

Στη συνέχεια θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Μπαχτσέσεχιρ με θέμα  «Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό».


--
Πολίτης on line