Αλβανία: Ραντάρ εντόπισε λαθρεμπορικό στους Άγιους Σαράντα που προορίζονταν για την Ελλάδα


Κυνήγι στη θάλασσα...

Φεβρουάριος 16, 2012.

Η μεγαλύτερη ποσότητα  αλβανικών ναρκωτικών που  διακινήθηκε προς την Ελλάδα-  βάρους ενός τόνου- κατασχέθηκε, τελικά, από την ελληνική αστυνομία.
Σύμφωνα  με πληροφορίες,  ένα ταχύπλοο σκάφος, απέπλευσε από τις ακτές της Αλβανίας- τους Αγίους Σαράντα- με πορεία προς τα ελληνικά ύδατα.


Το σκάφος εντοπίστηκε από το ραντάρ της συνοριακής αστυνομίας της Κέρκυρας, όταν απέπλευσε από τις αλβανικές ακτές και παρακολουθείτο. Όταν εισήλθε στα ελληνικά ύδατα ειδοποιήθηκε το λιμενικό σώμα και άρχισε να ακολουθεί το άγνωστο ταχύπλοο. Ο κυβερνήτης του ταχύπλοου όταν αντιλήφθηκε ότι παρακολουθείται ανέπτυξε στροφές και χάθηκε προς τα νότια της Κέρκυρας με κατεύθυνση προς την Λευκάδα.
Όταν, όμως, και εκεί διαπίστωσε ότι τον είχαν εντοπίσει, με φουλ στροφές,  κατευθύνθηκε προς τον πατραϊκό κόλπο. Μετά από πολλές ώρες κυνηγητό, τελικά το ταχύπλοο  εντοπίστηκε σε παραλία κοντά στην Πάτρα που φέρει την ονομασία ‘Ρίζα του Αντιρρίου’.
Ο κυβερνήτης του σκάφους το εγκατέλειψε και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ίσως στη δασική περιοχή που είναι κοντά στην εθνική οδό.
Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, το εγκαταλειμμένο  σκάφος έχει μήκος 11 μέτρα και είναι εξοπλισμένο με δύο ισχυρούς κινητήρες των 350 ίππων ο κάθε ένας. Μέσα στο σκάφος βρέθηκαν  μαύρες σακούλες οι οποίες  περιείχαν ναρκωτικό υλικό, «κάνναβη Sativa», ενός περίπου τόνου και ένα αυτόματο όπλο τύπου ‘Καλάσνικοφ’.
Η αστυνομία άρχισε να χτενίζει όλη την περιοχή γύρω από το εγκαταλειμμένο σκάφος για να βρει τον κυβερνήτη του.
Σε κάποιο σημείο της εθνικής οδού εντοπίστηκε ένα όχημα, τύπου Βαν, το οποίο υποτίθεται ότι θα μετέφερε το φορτίο του σκάφους. Μέσα στο Βαν βρέθηκε μεγάλη ποσότητα καυσίμου, βενζόλιο, και αυτό ενίσχυσε τις υποψίες ότι προορίζονταν για το σκάφος που θα επέστρεφε στην Αλβανία.
Το μεσημέρι η αστυνομία ανέφερε ότι συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του Βαν, ο οποίος και κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών. Πρόκειται για έναν Έλληνα, του οποίου το όνομα δεν έγινε γνωστό. Συνελήφθη σε δασική περιοχή κοντά στην Πάτρα κατά την αναζήτηση του κυβερνήτη του  ταχύπλοου σκάφους, ο οποίος όπως πιστεύεται είναι Αλβανός πολίτης.

--