Σκόπια: Αντιδράσεις στην Αυστραλία, για τον Αλβανό βουλευτή και τη σύζυγο του προέδρου της Βουλής…



Φεβρουάριος 28, 2012.

« Η σύζυγος του προέδρου της Συνέλευσης, του Τράικου Βελιανόφσκι, είναι μέρος της σκοπιανής αντιπροσωπείας που επισκέπτεται την Αυστραλία. Η Σουσάνα Βελιανιόφσκι συνοδεύει, σχεδόν πάντοτε, τον σύζυγό της,  σε κάθε ταξίδι του στο εξωτερικό, όπως και σε αυτό το ταξίδι στην πέμπτη ήπειρο, στο οποίο θα παραμείνει επί μία εβδομάδα ή 11 ημέρες μαζί με τις ημέρες του ταξιδιού.


Με τον Βελιανόφσκι επισκέπτονται την Αυσραλία και οι βουλευτές Ίλια Ντιμόφσκι και Μίλοραντ Ντοντέσκι από το κόμμα του VMRO-DPMNE, η Ιβάνοβα Σβέτανκα από το σοσιαλιστικό κόμμα – SDSM, και ο Ντζέβαντ Αντέμι του αλβανικού κόμματος DUI, καθώς και άλλα 16 μέλη της ασφάλειας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ωστόσο, δεν έγινε σαφές, γιατί χρειάζεται μια τέτοια αντιπροσωπεία, η οποία ταξιδεύει και διαμένει στο εξωτερικό σε βάρος του Κοινοβουλίου",

 σημειώνει η τηλεόραση Άλφα των Σκοπίων, όταν σε περίπτωση ενός άλλου μέλους του  κοινοβουλίου των Σκοπίων δεν ακολουθείται η ίδια τακτική…

Επιπλέον, το Κοινοβούλιο δεν αποκαλύπτει πόσο κοστίζει το συνολικό κόστος αυτής της επίσκεψης και μάλιστα ποια είναι τα έξοδα της συζύγου του προέδρου...

« Ο κανόνας του πρωτοκόλλου για τις επίσημες επισκέψεις υψηλού επιπέδου, επιτρέπει στον αρχηγό να συνοδεύεται από τη σύζυγό του. Παρεμπιπτόντως , επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου κατά το παρελθόν φιλοξένησε του προέδρους των Κοινοβουλίων της Αυστραλίας, της Τουρκίας, της Κροατίας, της Τσεχίας και άλλους επίσημους που συνοδεύονταν από τις συζύγους τους», σημειώνει η δήλωση του ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου της Βουλής.

«Μάλιστα η  παρουσία του Αλβανού πολιτικού   Ντζέβαντ Αντέμι   από το κόμμα DUI,  στην σκοπιανή αντιπροσωπεία της Αυστραλίας,  προκάλεσε πρόβλημα αφού τους υποδέχτηκε στην προσγείωση του αεροπλάνου μόνο ο πρόξενος Σάβο Σιμπινόφσκι, ενώ η σκοπιανή κοινότητα της αυστραλιανής ηπείρου ήταν απούσα και  εξαγριωμένη…. 

Οι εκπρόσωποι της σκοπιανής κοινότητας στην Μελβούρνη  παρουσίαζαν φωτογραφίες από την αντιπροσωπεία της FYROM με τους Αλβανούς και ανακοίνωσαν ότι θα μποϋκοτάρουν την επίσκεψη του Βελιανόφσκι στην Αυστραλία…»
--