Κύπρος: Ουδέποτε ζητήθηκαν στρατιωτικές διευκολύνσεις από το Ισραήλ



Φεβρουάριος 21, 2012.

Για μια ακόμα φορά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διέψευσε πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο βρετανικό Τύπο ότι «η Κύπρος έχει παραχωρήσει άδεια για τη χρησιμοποίηση αεροδρομίων του νησιού από ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη» στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Νετανιάχου στη Λευκωσία.


Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της «Sunday Times» για την Κύπρο και συγκεκριμένα για χρήση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» από ισραηλινά αεροσκάφη, ο Στ. Στεφάνου είπε ότι «τέτοιου είδους δημοσιεύματα, όπως και το σημερινό στη "Sunday Times" δίνουν και παίρνουν. Υπάρχουν πολλές εικασίες και υπάρχει μια εικοτολογία το τελευταίο διάστημα αναφορικά με αυτού του είδους τα ζητήματα. Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία ούτε και έχει ζητηθεί ποτέ κάτι τέτοιο», υπογράμμισε.

Σε χθεσινό δημοσίευμά της η εφημερίδα ΣΑΝΤΕΫ ΤΑΪΜΣ γράφει ότι σε μια ένδειξη λεπτομερών προετοιμασιών για πιθανή αναμέτρηση με το Ιράν, ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου υπέγραψε συμφωνία με την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα.

Η εφημερίδα επικαλούμενη συνεργάτες του Ισραηλινού πρωθυπουργού αναφέρει ότι η Κύπρος έχει παραχωρήσει άδεια για τη χρησιμοποίηση αεροδρομίων του νησιού από ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Η έγκριση μιας τέτοιας άδειας εκτιμά η εφημερίδα θα ήταν κρίσιμη εάν αεροδρόμια στο Ισραήλ δέχονταν πυραυλική επίθεση από το Ιράν.

Στο ίδιο δημοσίευμα η εφημερίδα κάνει λόγο για αυξημένα μέτρα ασφάλειας που παίρνει το Ισραήλ στις πρεσβείες του και σε άλλους εβραϊκούς οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο έπειτα από ισχυρισμούς ότι οι πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην Μπανγκόκ, Δελχί και Τιφλίδα είναι η αρχή μιας μακράς τρομοκρατικής εκστρατείας από το Ιράν.
--
Χαραυγή