Αλβανία: Νέα αποστολή στο Αφγανιστάν



Φεβρουάριος 16, 2012.

 Τίρανα.

 Ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, την Πέμπτη, χαιρέτισε τη στρατιωτική αποστολή OMLT-A. η οποία θα αναχωρήσει για το Αφγανιστάν σύντομα.


«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εσάς και τις οικογένειές σας, για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για τη χώρα», δήλωσε ο Μπερίσα και πρόσθεσε «Η αποστολή αυτή έχει ως στόχο την παροχή κατάρτισης, παροχή συμβουλών, καθώς και υπηρεσίες διασύνδεσης για τους Αφγανούς ομολόγους τους», τόνισε, ακόμη, ότι  αυτή η αποστολή είναι  σύμφωνα με τη συνεισφορά της Αλβανίας, ως μέλος του ΝΑΤΟ.

Η Αλβανία συμβάλει στη Δύναμη Βοήθειας για την Ασφάλεια, στα πλαίσια της Επιχείρησης Μέντωρ και της Ομάδας Συνδέσμου (OMLT) που αποτελείται από 32 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 20 είναι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας και οι 12 από τον αμερικανικό στρατό και θα αναχωρήσουν για το Αφγανιστάν το Μάρτιο του 2012 για μια αποστολή διαρκείας έξι μηνών.

Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Αλεξάντερ Αρβιζού (φωτό δίπλα), ο οποίος επεσήμανε ότι η Αλβανία είναι η  δεύτερη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που έχει συμβάλλει με περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν, μετά από τις ΗΠΑ.

--
ΑΤΑ