Τα Σκόπια υπέβαλαν αίτηση για μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων




Μάρτιος 1, 2012.

«Η FYROM υποστηρίζει σθεναρά το έργο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  ενισχύοντας την αξιοπιστία του, ιδιαίτερα μετά την  αυξημένη συμμετοχή των χωρών της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόσκι,  στη Γενεύη στο συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


Ο Ποπόσκι ανέφερε ότι τα Σκόπια έχοντας ιδιαίτερη εμπειρία, επιθυμούν  να συμβάλλουν  προς το Συμβούλιο και υπέβαλαν προς τούτο αίτηση για ένταξη στο σώμα αυτό,  για την περίοδο 2014-2016.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας υπογράμμισε ότι η τήρηση και η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, αποτελούν δέσμευση για τις υπάρχουσες και τις μελλοντικές γενιές.

Ο Ποπόσκι επαναβεβαίωσε τις προτεραιότητες της πολιτείας στον τομέα της προστασίας και της προαγωγής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Στο περιθώριο των εργασιών ο Σκοπιανός υπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σλοβενίας, της Μολδαβίας, της Ινδονησίας και τον υπουργό Εξωτερικών υποθέσεων της Ιρλανδίας.

Ο Ποπόσκι ζήτησε την υποστήριξη των ομολόγων  του για το αίτημα της FYROM στη ένταξη της στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, για την προαναφερόμενη περίοδο.


--