Κοσσυφοπέδιο- Τουρκία: Συμφωνία πανεπιστημιακής συνεργασίας


Μάρτιος 13, 2012.

Το πανεπιστήμιο Niğde της Τουρκίας υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Δημόσιο Πανεπιστήμιο της Πριζρένης του Κοσσυφοπεδίου. Η συμφωνία υπεγράφη από τους Πρυτάνεις των δύο Πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα από τον Δρ. Mazllum Baraliu του πανεπιστημίου του Πρίζρεν και τον Δρ Adnan Görür της Niğde.


Οι δύο πρυτάνεις επεσήμαναν ότι η συμφωνία συνεργασίας είναι πολύ σημαντική και αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Τουρκίας σε ακαδημαϊκό και πολιτιστικό επίπεδο.

Σύμφωνα, μάλιστα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Πρίζρεν, εάν θεωρηθεί απαραίτητο, σύμφωνα με τη συμφωνία η διδασκαλία ενδέχεται να αλλάξει, με τη δημοσίευση αμοιβαίων δημοσιευμάτων, επιστημονικών ερευνητικών δραστηριοτήτων των δύο χωρών, κοινών εγκυκλοπαιδειών, βιβλίων, CD, και αναμένεται η δημιουργία ακόμη  αμοιβαίων πολιτιστικών και επιστημονικών μελετών.

Η συμφωνία προβλέπει  και την ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν διδακτορικό μάστερ.

Προβλέπονται ακόμη κοινές συζητήσεις και συμπόσια  και δίνεται στους σπουδαστές του Πρίζρεν και της Niğde,  η ευκαιρία να ταξιδεύσουν  στις ομορφιές της Τουρκίας και του Κοσόβου, αντίστοιχα.

(Το πανεπιστήμιο της Niğde - Niğde Üniversitesi- βρίσκεται στην κεντρική Ανατολία της Τουρκίας).
--