«Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση με τον ίδιο τρόπο»


Μάρτιος 21, 2012.

Mashhad.

Ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης, Αγιατολάχ Σεγίντ αλί Χαμενεΐ, δήλωσε την Τρίτη ότι το Ιράν θα απαντήσει σε τυχόν στρατιωτική επίθεση από τις ΗΠΑ ή το σιωνιστικό κράτος,  με το ‘ίδιο επίπεδο’ δύναμης.



Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ δήλωσε ότι η ακραία πίεση των δυτικών δυνάμεων κατά της ισλαμικής δημοκρατίας δεν οφείλεται στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αλλά μάλλον αυτό συμβαίνει διότι το Ιράν ‘αντιστέκεται εναντίον τους σαν λιοντάρι’.

Ο Ιρανός ηγέτης πρόσθεσε ότι οι αλαζονικές δυνάμεις ‘αναγνώρισαν’ ότι το Ιράν δεν επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, αλλά όλες οι κυρώσεις, έχουν ως κύριο στόχο να φέρουν  το Ιράν υπό τον έλεγχό τους, μια μοναδική χώρα σε πλούτη από την άποψη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Δήλωσε ακόμη, ότι οι δυτικές κυβερνήσεις κρατούν τους πολίτες τους στο σκοτάδι, σχετικά με την «καταστροφή» που τους περιμένει, όσον αφορά την εξάντληση της ενέργειας.

Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι άλλες δυτικές δυνάμεις είναι λάθος αν νομίζουν ότι μπορούν εύκολα να αναγκάσουν το Ιράν να υποκύψει στις πιέσεις τους και τους κάλεσε να δείξουν ‘σεβασμό’ στον ιρανικό λαό.
--
«Τα νέα της Τεχεράνης»