Σκόπια: Το αλβανικό κόμμα δεν φεύγει από την κυβέρνηση



Μάρτιος 8, 2012.

Σε συνέντευξή του, ο επικεφαλής του κυβερνώντος αλβανικού κόμματος, Αλί Αχμέτι, δήλωσε ότι η Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση- DUI,  δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση των Σκοπίων  και αν, ακόμη,  δεν ενταχθεί η χώρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο,  πρόσθεσε ότι  το κόμμα του δεν διακατέχεται από ευφορία από μια τέτοια εξέλιξη, αλλά, ως σοβαρό κόμμα κατανοεί την πραγματική κατάσταση.


«Εργαζόμαστε κάθε ημέρα για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δουλέψαμε χθες, θα δουλέψουμε σήμερα, και αύριο για τον ίδιο στόχο και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε αυτή την πορεία για το συμφέρον του κράτους», είπε ο Αχμέτι.

Το αλβανικό κόμμα που βρίσκεται σε συνασπισμό με το σλαβικό του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, δεν πιστεύει ότι  θα δημιουργηθεί σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα από την μη ένταξη  της στην Ατλαντική Συμμαχία.

«Η ενσωμάτωση της χώρας  αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη όχι μόνο για εμάς,  αλλά για κάθε πολιτικό κόμμα», είπε ο Αχμέτι.

Αναφερόμενος στη διπλή δολοφονία των δύο Αλβανών στο Γκόστιβαρ δήλωσε ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να επιλυθεί το ζήτημα αυτό  από τη δικαιοσύνη.
--