Αλγερία: Θανατική ποινή σε ηγέτη της Αλ Κάιντα



Μάρτιος 15, 2012.

Ο αρχηγός του παραρτήματος της Αλ Κάιντα στην Αλγερία καταδικάστηκε ερήμην από το δικαστήριο την περασμένη Τρίτη.


Ο Αμπντελμαλέκ Ντούκελ, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Αμπού Μοσσάμπ Αμπντελεάντουντ, είναι ο πρόεδρος του Οργανισμού του Ισλαμικού Μαγκρέμπ, που συνδέεται με την  τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.

Το δικαστήριο στο Αλγέρι τον καταδίκασε μαζί με οκτώ συνεργάτες, με την κατηγορία της δολοφονίας, της συμμετοχής σε επίθεση με τρομοκρατική ομάδα.  Ο Αμπντελεάντουντ πιστεύεται ότι είναι το πρόσωπο το οποίο προσλαμβάνει άτομα για να επιθέσεις αυτοκτονίας στην Αλγερία.

Συμμετείχε  σε επιθέσεις στην πρωτεύουσα Αλγέρι, τον Απρίλιο του 2007, με άλλα 18 άτομα, όπου στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 22 άτομα και πάνω από 200 τραυματίστηκαν.

Η διαμονή του  41χρονου, Ντούκελ, μηχανικού στο επάγγελμα, θεωρείται  άγνωστη. Έχει αγωνιστεί στο Αφγανιστάν και θεωρεί ως ίνδαλμά του, τον πρώην ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Μουσάμπ Αλ Ζαρκάεϊ.

Το Ισλαμικό Μάγκρεμπ είναι ένα οργανισμός που δραστηριοποιείται στην Αλγερία, το Μάλι και τη Μαυριτανία. Ο σκοπός του είναι να δημιουργήσει ένα μοναδικό ισλαμικό κράτος.
--