“Το πτώμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και πετάχτηκε στη θάλασσα του Ντόβερ”



Μάρτιος 2, 2012.

Οι ειδικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών που επέδραμαν τον περασμένο Μάιο στο Πακιστάν σε οργανωμένη επίθεση κατά της Αλ Κάιντα, όπου σκότωσαν τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης, Οσάμα Μπιν Λάντεν, οι αμερικανικές δυνάμεις πέταξαν το σώμα του  νεκρού τρομοκράτη στη θάλασσα, ανοικτά του Πακιστάν, σύμφωνα, τότε,  με τις επίσημες ανακοινώσεις.


Τηλεγράφημα, όμως, των μυστικών υπηρεσιών  των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα Wikileaks και το  οποίο επικαλείται  ο ιδιωτικός αμερικανικός οργανισμός στρατιωτικής ανάλυσης, «Stratfor», αναφέρει ότι το σώμα του Μπιν Λάντεν μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατόπιν απαίτησης για εξέταση και κατόπιν πετάχτηκε στη θάλασσα του Ντόβερ.

Η αλληλογραφία σχετικά με την μεταφορά του πτώματος  του Μπιν Λάντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το «Stratfor»  είναι γραμμένη  από τον αντιπρόεδρο Fred Burton.

Ο Μπάρτον την ημερομηνία κατά την οποία ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου του 2011 σις 05:26 έλαβε ένα e mail στο οποίο αναφέρεται ότι  «ελήφθη το σώμα του, δόξα τω θεώ».

Στις 05:51, την ίδια ημερομηνία, αναφέρεται ένα άλλο email  το οποίο λέει, ότι  με αεροσκάφος της CIA μεταφέρθηκε στο σώμα του Μπιν Λάντεν  στο Ινστιτούτο Παθολογίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Dover του Delaware.

Τα αναφερόμενα έρχονται σε αντίφαση με την αμερικανική κυβέρνηση που είχε ανακοινώσει ότι το σώμα του Μπιν Λάντεν  μεταφέρθηκε με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και ρίχτηκε στη θάλασσα του Ομάν.

Μάλιστα, είχαν δηλώσει, οι αμερικανικές αρχές,  ότι η τελετή  της ρίψης στη θάλασσα του σώματος του αρχηγού της Αλ Κάιντα,  είχε γίνει σύμφωνα με τους ισλαμικούς νόμους, το τύλιξαν, δηλαδή, σε ένα λευκό σάβανο το έβαλαν σε έναν στρατιωτικό σάκο και μετά από αρμόζουσα προσευχή, το πέταξαν στη θάλασσα.

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου είχαν δημοσιεύσει εικόνες και φωτογραφίες του πτώματος, πριν το πετάξουν στη θάλασσα, αλλά για την τελετή δεν έχει δημοσιευτεί τίποτε σχετικό, αναφέρει το τουρκικό κανάλι CNN Turk.
--