Σκόπια: Διαγωνισμός για πρόσληψη πιλότων στο στρατό



Μάρτιος 30, 2012.

Σκόπια.

Το Υπουργείο Άμυνας  ανακοίνωσε σήμερα τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη υποψηφίων,  για κατάρτισή τους ως πιλότοι,  των οποίων  η εκπαίδευσή θα γίνει στο Νέο Κέντρο του στρατού, όπου λειτουργεί το μοντέλο των συμπράξεων του δημόσιου-ιδιωτικού φορέα, με την ισραηλινή Elbit.


Στο Κέντρο αυτό, η ισραηλινή Elbit θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις των Σκοπίων. Βρίσκεται, μάλιστα,  σε στενή συνεργασία με την Ταξιαρχία Αεροπορίας   του Στρατού και της Στρατιωτικής Ακαδημίας του κράτους.

Το Κέντρο αυτό, μετά από οκτώ χρόνια θα ανήκει εξ ολοκλήρου στην υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας, δηλαδή στο Γενικό Επιτελείο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Φατμίρ Μπεσίμι, μετά την επίσκεψή του, σήμερα, στην Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού για την εκπαίδευση των χειριστών.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η περίοδος των οκτώ ετών είναι απαραίτητη προκειμένου να δημιουργηθούν  εγκαταστάσεις για την προσομοίωση της κατάρτισης,  τόσο για τα αεροσκάφη όσο και για  το προσωπικό που απαιτείται για την υλοποίησή αυτής της εφαρμογής.

Ο διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης των Πιλότων του Στρατού, Jaari Shvaga της ισραηλινής  Elbit , δήλωσε ότι  η έναρξη  του Κέντρου αυτού είναι μια ιστορική στιγμή τόσο για το στρατό των Σκοπίων,  όσο και για την ταξιαρχία της αεροπορίας.

«Για τη βασική εκπαίδευση  θα χρησιμοποιηθούν πέντε αεροσκάφη εκπαίδευση όπως το  «Zlin 242”. Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης θα διεξαχθεί με τέσσερα αμερικανικά πολεμικά ελικόπτερα «Bell 206» και θα υπάρχουν και δύο εξομοιωτές των ελικοπτέρων Mi 17  και  Mi 24, τα οποία θα εγκατασταθούν από την Elbit και θα είναι στη διάθεση της εκπαίδευσης για 18 μήνες», όπως δήλωσε ο Shvaga.
--