Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ ενέκρινε τον ‘ευνουχισμό’ των παιδεραστών



Μάρτιος 1, 2012.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Νμίτρι Μεντβέντεφ, επικύρωσε το νόμο για αυστηρότερες ποινές σε παιδεραστές στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο χημικός ευνουχισμός και η ισόβια κάθειρξη.


Η νομοθεσία είχε προταθεί από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στις 7 Φεβρουαρίου και εγκρίθηκε από τη Δούμα στις 22 Φεβρουαρίου.

Στους βιαστές των παιδιών προβλέπεται «υποχρεωτική  ιατρική περίθαλψη’ από χημικά μέσα, ώστε να δημιουργηθεί στον βιαστή η παύση της γενετήσιας ορμής.

Ο χημικός ευνουχισμός θα πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη των υπαλλήλων του υπουργείου υγείας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας δήλωσε ότι θύματα αυτής της εγκληματικής πράξης έχουν καταμετρηθεί περίπου δέκα χιλιάδες παιδιά. Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής για την Προστασία της Υγείας της Κάτω Βουλής,  Τατιάνας Γιακόβλεβας, τα περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών που είναι κάτω των 14 ετών,  έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία 5 χρόνια, «τουλάχιστον 20 φορές περισσότερες περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί», είπε.

Σύμφωνα, εξάλλου, με Ρώσους ειδικούς  η απειλή του  χημικού ευνουχισμού θα  μειώσει κατά  50 τοις εκατό τα ποσοστά εγκληματικότητας στη χώρα και η απόφαση αυτή δεν παραβιάζει τους διεθνείς νόμους.

--

Νοβοστι