Σκόπια: Στρατιωτική άσκηση στο Κρίβολακ



Απρίλιος 22, 2012.

Σκόπια.

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Κρίβολακ με τη συμμετοχή αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων, μεταφορικών μέσων, ελικοπτέρων, ιατρικών οχημάτων και με τη συνδρομή του πεζικού.


Η άσκηση αποσκοπούσε  στην ετοιμότητα της στρατιωτικής μηχανής των Σκοπίων σε ενδεχόμενη επίθεση.

«Στόχος της άσκησης, είναι να δείξουμε  την αποτελεσματικότητα του στρατού με την πραγματοποίηση ελιγμών, για την κατάρτιση του μηχανοκίνητου τμήματος του πεζικού μαζί με εναέριες δυνάμεις υποστήριξης,  για συμμετοχή μας,  σε ομάδα μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε αξιωματούχος των Σκοπίων.

Την άσκηση παρακολούθησαν  ο υπουργός Άμυνας Φατμίρ Μπεσίμι και ο αρχηγός του  Επιτελείου  Γκοράνσο Κοτέφσκι, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τελικά,  δεν παραβρέθηκε.

Ο Μπεσίσμι τόνισε ότι η στρατιωτική άσκηση έδειξε την ικανότητα του στρατού στην ετοιμότητα της μάχης που είναι ισάξια με αυτήν των προτύπων του ΝΑΤΟ.

«Μέχρι σήμερα, στη χώρα μας, δεν έχει πραγματοποιηθεί στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή  τόσων πολλών μονάδων», δήλωσε ο Κοτέφσκι και πρόσθεσε ότι στην  επόμενη άσκηση του Μαΐου, θα υπάρξει αξιολόγηση για την λήψη πιστοποιητικού για συμμετοχή, ενός τάγματος πεζικού,  στις διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές.

Οι μονάδες – σημειώνει το στρατιωτικό δημοσίευμα- επέδειξαν υψηλό βαθμό ετοιμότητας για ενέργειες σε επιχειρήσεις υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εκτός της χώρας. Υψηλό ήταν το επίπεδο συνεργασίας των μάχιμων ανδρών του πεζικού στην κοινή δράση με την υποστήριξη από τον αέρα.
--