Ο Τσέχος πρωθυπουργός, σήμερα, στα Τίρανα




Μπερίσα: «Έχουμε τη χαμηλότερη  φορολογία στην Ευρώπη»

Απρίλιος 16, 2012.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε επιχειρηματικό φόρουμ στα Τίρανα με κοινή πρωτοβουλία  Αλβανών και Τσέχων. 

Οι Τσέχοι με επικεφαλής τον  πρωθυπουργό Πέτρ Νέτσας, ‘εκδράμουν’ στα δυτικά Βαλκάνια σε αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών. Αύριο θα μεταβούν στα Σκόπια.


Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα,  κατά το κοινό αλβανο-τσεχικό φόρουμ κάλεσε τους επενδυτές της Τσεχίας, η χώρα του να αποτελέσει μέρος των σημαντικών τσεχικών επενδύσεων σε πολλούς τομείς.

Χαρακτηριστική ήταν η έκφραση του Μπερίσα ότι η Αλβανία αποτελεί  «την Ελβετία με θάλασσα» και δίνονται πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις στον τουρισμό.

«Οι ορεινές περιοχές της χώρας προσφέρονται για επενδύσεις και θα απαλλάσσονται από κάθε φορολογία για οκτώ χρόνια και αν οι επενδύσεις γίνουν σε δημόσια γη, τότε θα πληρώσετε ένα ευρώ», είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η χαμηλότερη φορολογία στην Ευρώπη είναι στην Αλβανία και εξετάζεται από την κυβέρνησή του να πέσουν  ακόμη χαμηλότερα οι φορολογικοί συντελεστές.

«Σας διαβεβαιώνω ότι θα βρείτε  το κατάλληλο κλίμα στην Αλβανία και οι επενδύσεις σας θα μετατραπούν σε επιτυχίες χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Η Αλβανία είναι μικρή χώρα στο χάρτη, αλλά έχει τεράστιες δυνατότητες», δήλωσε ο Μπερίσα.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός εξήρε τις δυνατότητες που παρέχει η Αλβανία και εξασφάλισε την ανάπτυξη των τσέχικων επενδύσεων στη χώρα.

Επίσης, ο Πέτρ Νέτσας,  τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να στηρίξει την Αλβανία στην ευρωπαϊκή προοπτική της.
--