Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα επενδύσει στα ΣκόπιαΑπρίλιος 10, 2012.

Ο Επικεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου, δήλωσε χθες, ότι θέλει να επενδύσει στον τομέα της ενέργειας σε περιοχή των Σκοπίων.Σκόπια.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, εκδήλωσε επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας με την επένδυση και κυρίως κατασκευή ηλιακών συλλεκτών, καθώς και την δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ως μέρος των επενδυτικών  σχεδίων της Εκκλησίας του Κύπρου, επενδύσεις, που έχει τη δυνατότητα να ανέλθουν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο Χρυσόστομος Β΄, όπως αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις της Εκκλησίας έχουν σκοπό  την τόνωση της οικονομίας της Κύπρου.

Η Κύπρος, μέλος της Ευρωζώνης σήμερα,  έχει συνάψει δάνειο από τη Ρωσία ενός ποσού 3,5 δις ευρώ για να σώσει την οικονομία της από τη βαθιά ύφεση, μετά την περικοπή από τους διεθνείς οργανισμούς της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου και την άρνηση της δανειοδότησής της από τους διεθνείς δανειστές.

Ο κυπριακές αρχές ελπίζουν ότι η ανακάλυψη των πηγών με τις μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου στη θάλασσα, θα βοηθήσουν την εθνική οικονομία να στραφεί σε ανοδική  πορεία, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.
--