Επίσκεψη Μπερίσα στις αλβανικές δυνάμεις του Αφγανιστάν



Απρίλιος 15, 2012.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα επισκέφθηκε τις αλβανικές  ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο λειτουργίας  του ΝΑΤΟ, στην αποστολή ISAF.


Ο Μπερίσα συναντήθηκε με τους Αλβανούς στρατιώτες στο στρατόπεδο Arena στη Χεράτ και εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης και του ιδίου προς όλους που εκπροσωπούν την Αλβανία με αξιοπρέπεια για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων του αλβανικού κράτους, στο πλαίσιο της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας για τη στήριξη του αφγανικού λαού.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον αξιωματικό  που πρόσφατα χάθηκε για την προστασία της ειρήνης και την οποία χαρακτήρισε ως  ‘πανέμορφη πράξη’.
Ο Μπερίσα επισκέφθηκε, κατόπιν, την αεροπορική βάση του Κανταχάρ, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή της αλβανικής μονάδας, αντιστράτηγο Μπεχάρ Μάρα καθώς και τον αμερικανό διοικητή της βάσης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε  τις αλβανικές στρατιωτικές  ειδικές δυνάμεις καθώς και τους αμερικανούς συναδέλφους τους για την εξαιρετική δουλειά και την συμβολή τους για την εδραίωση της ασφάλειας στην περιοχή από τους τρομοκράτες Ταλιμπάν.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, επέστρεψε, χθες, στην Αλβανία, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


--