Σκόπια: Μέσα στο έτος η αποστράτευση στρατηγών



Απρίλιος 4, 2012.

Οι αρχηγοί του Στρατού του κράτους των Σκοπίων προβλέπονται σε οκτώ στρατηγούς, σύμφωνα με απόφαση που προβλέπει τη διαμόρφωση του στρατού και την οποία υπέγραψε πρόσφατα ο ανώτατος διοικητής και πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ίβανοφ.


«Σύμφωνα με την πρόσφατη αναδιάταξη προβλέπονται οκτώ θέσεις στο βαθμό του στρατηγού, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιοι θα αποστρατευτούν. Βρισκόμαστε στο στάδιο της επανεξέτασης και της υποβολής προτάσεων. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε μια σαφή εικόνα των στρατιωτικών που θα βγουν σε σύνταξη», δήλωσε ο αρχηγός του Επιτελείου Στρατού υποστράτηγος Γκοράνσο Κοτέσκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της σημερινής παράδοση του διοικητή του συντάγματος του Προσωπικού Ειδικών Επιχειρήσεων.

«Η αναδιάταξη», πρόσθεσε, «έχει αρχίσει και ένα μέρος αυτής είναι  ο σημερινός διοικητής του συντάγματος ειδικών δράσεων».

«Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν τη διαχείριση του προσωπικού και τον καθορισμό των απαιτούμενων τμημάτων, αλλά, και την αλλαγή των εργασιών του στρατού για τον εκσυγχρονισμό του. Στο παρελθόν έχουμε προβεί  σε κάποιες αλλαγές και οι  νέες ρυθμίσεις καθηκόντων της διοίκησης ήταν ευθύνη του προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Άμυνας. Οι περαιτέρω ρυθμίσεις στον τομέα προσωπικού είναι ευθύνη του Γενικού Επιτελείου», είπε ο υποστράτηγος Κοτέσκι.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο μετασχηματισμός των ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης ενός δυναμικού σχεδίου που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

--