Κοσσυφοπέδιο: Επίθεση στη Μιτρόβιτσα σε σπίτι Αλβανού



Απρίλιος 8, 2012.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής το θύμα ο Selver Haradinaj επέμενε να ζει στο μέρος αυτό της χώρας παρά την ενδεδειγμένη τάση ομάδων από Σέρβους  του Κοσσυφοπεδίου που ζητούσαν την απομάκρυνση των Αλβανών από τις περιουσίες τους στο βορρά.

Μιτρόβιτσα.

Ένας 38χρονος Αλβανός σκοτώθηκε από τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι που διέμενε στη βόρεια Μιτρόβιτσα Κοσόβσκα.


Η έκρηξη σημειώθηκε στις 1:20 μετά τα μεσάνυχτα χθες στην περιοχή των ‘τριών πύργων’.

Τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν στο περβάζι του παραθύρου του ισόγειου σπιτιού με αποτέλεσμα να σκοτωθεί  ο οικογενειάρχης Χαραντινάϊ, ενώ τα άλλα μέλη της οικογένειάς του- τέσσερα παιδιά και η σύζυγος-  να μεταφερθούν  στο νοσοκομείο της Μιτρόβιτσας.

Η επίθεση αυτή ενέσπειρε φόβους στις αλβανικές οικογένειες οι οποίες διαμένουν στο βόρειο αυτό τμήμα του Κοσσυφοπεδίου,το οποίο οι Σέρβοι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι οι Αλβανοί δεν έχουν θέση στην περιοχή τους.

Ωστόσο, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, ερευνά κατά πόσο θα μπορούσε να είναι τρομοκρατική ενέργεια η τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο παράθυρο της οικίας του Αλβανού οικογενειάρχη.

--