«Οι Τυφλοί της Ζακύνθου»: Τα ελληνικά άπλυτα στην παγκόσμια ενημέρωση




Απρίλιος 30, 2012.

Αθήνα.

Ως μια από τις πιο εξωφρενικές περιπτώσεις διαφθοράς και απάτης είναι αυτή που διαπιστώθηκε από τον Στέλιο Μποζίκη, που είναι τόσο ξεδιάντροπα όλα, όσα βγήκαν στο φως,  που είναι δύσκολο να γίνουν πιστευτά.


Σχεδόν για  600 άτομα στο νησί της Ζακύνθου, στο οποίο ο κ. Μποζίκης εξελέγη πρόσφατα δήμαρχος, οι δημόσιες αρχές (νομαρχία) είχαν υποβάλει ψευδή έγγραφα που πιστοποιούσαν ότι είναι τυφλοί, που τους έδινε το δικαίωμα να λαμβάνουν βοήθεια από το κράτος, γράφει η «The Telegraph» και την αναμεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο Focus και όχι μόνον…

Οι τυφλοί αυτοί ήταν οδηγοί ταξί, έμποροι και εστιάτορες, αγρότες με αμπελώνες και ελιές στο νησί, ακόμη πολλοί ερασιτέχνες κυνηγοί των οποίων η αναπηρία δεν τους απέτρεπε να περνούν τα Σαββατοκύριακα τους στην σκοποβολή σε κουνέλια και πουλιά σε βραχώδεις τοποθεσίες μέσα στη χώρα.

 Επίσης, οι «τυφλοί» πολίτες – αναφέρει το δημοσίευμα- δεν είχαν πρόβλημα στο να παίζουν με επιτυχία χαρτιά και τάβλι στα καφενεία και στα μπαρ του νησιού.
Από τους 650 τυφλούς στο νησί, οι 600 είναι περιπτώσεις απάτης, δήλωσε ο δήμαρχος Μποζίκης στην βρετανική εφημερίδα.
Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 2 τοις εκατό του πληθυσμού του νησιού – σχεδόν 10 φορές υψηλότερα από το μέσο όρο του επιπέδου των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


--