«Οι Έλληνες απέρριψαν το σχέδιο της ΕΕ και του ΔΝΤ, λέει έρευνα»



Απρίλιος 14, 2012.

Αθήνα.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών απορρίπτει το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης που επιβάλλεται σε αντάλλαγμα για τα δάνεια έκτακτης ανάγκης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θα ήθελαν μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, η χώρα να κυβερνηθεί από μια κυβέρνηση συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσκόπηση  που έγινε στην Ελλάδα.


Η έρευνα διεξήχθη από MRB και το 36,2 τοις εκατό των ερωτηθέντων σχεδιάζει να ψηφίσει κόμμα  που αντιτίθεται στην αντιλαϊκή πολιτική  της διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το 66 τοις εκατό των πολιτών επιθυμεί  να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ αλλά να υιοθετήσουν ένα εναλλακτικό σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας.

Το 13, 2  τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί αποχώρηση από το ευρώ.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες δίνουν αρνητική αξιολόγηση για την πολιτική  που ασκεί ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, αλλά το 65 τοις εκατό θα ήθελε την επανεκλογή του μετά από μια κυβέρνηση συνασπισμού.

Σύμφωνα με την εταιρεία Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το 64 τοις εκατό των  Ελλήνων, προτιμά να σχηματιστεί ένας συνασπισμός μετά από τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαΐου, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Φόκους’.
--