Σκόπια: «Οι δολοφονίες δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως υπόθεση εθνικής φύσης»



Απρίλιος 14, 2012.

Η Εθνική Δημοκρατική Αναγέννηση – НДП, εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των πέντε δολοφονημένων στο χωριό Σμιλκόβτσι και απαιτεί από τις κρατικές αρχές να διαλευκάνουν την υπόθεση όσο το δυνατόν συντομότερα και αυτοί που διέπραξαν αυτήν την απαίσια πράξη να τους επιβληθεί η μέγιστη ποινή.


Η НДП ζητά από τα αρμόδια όργανα, τις οργανώσεις και τα μέσα ενημέρωσης να μην αντιμετωπίσουν  την υπόθεση ως κοινωνικό έγκλημα και σε καμία περίπτωση ως έγκλημα εθνικής φύσεως.

Το κόμμα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή του, καταδίκασε ιδιαίτερα την τάση ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, πριν ακόμη αποσαφηνιστούν τα αίτια των εγκλημάτων βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στους Αλβανούς, ενθαρρύνοντας έτσι τις εθνοτικές συγκρούσεις.

Η НДП ζητά από το Υπουργείο Εξωτερικών να διασφαλίσει την ελεύθερη κυκλοφορία στις γύρω πόλεις, γιατί οι πολίτες δεν είναι ένοχοι για το έγκλημα.

Δημοσίευμα, επιπρόσθετα, αναφέρει ότι οι δολοφονίες των πέντε νέων στο χωριό Σμιλκόβτσι, έξω από την πόλη των Σκοπίων, έγινε με τρία διαφορετικά όπλα,  και επικαλείται για την πληροφορία αυτή πηγές του υπουργείου Εσωτερικών.
--