Σκόπια: Που χάθηκε ο Γκρούεφσκι;



Απρίλιος 14, 2012.

Σκόπια.

«Που είναι ο Γκρούεφσκι;» ρωτούν τα μέσα ενημέρωσης μετά την  φοβερή πενταπλή δολοφονία στα περίχωρα των Σκοπίων. «Μήπως χάθηκε μέσα στην άμμο;» ρωτάει το δημοσίευμα, «δεν υπάρχει πουθενά να κάνει μια δήλωση και να στείλει ένα μήνυμα προς το έθνος μετά το πρωτόγνωρο έγκλημα;»


«Ο Γκρούεφσκι ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να δουν το ‘θαύμα’ στο ναό του Αγίου Δημητρίου των Σκοπίων και σήμερα δεν έκανε την εμφάνισή του πουθενά, αν και θεωρείται ότι είναι αυτός που κινεί τα νήματα για την τύχη της χώρας»

»Μηνύματα για το λαό έδωσαν  όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, πρεσβείες και υπουργοί της γειτονιάς. Δήλωση έκανε ακόμη και ο συνεργάτης του συνασπισμού του Γκρούεφσκι, ο αρχηγός του DUI, Αλί Αχμέτι.

»Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γεμίσει με αιτήματα να εμφανιστεί ο Γκρούεφσκι ενώπιον του λαού και να πει τι συμβαίνει στη χώρα…

Επιπρόσθετα, η δημόσια αναταραχή που προκλήθηκε εκείνη την ημέρα του πένθους για φόνο των πέντε νέων ανθρώπων, αναφέρθηκε μόνον για την περιοχή που έγινε, και όχι ως γεγονός όλης της χώρας».

--