«Η Σερβία θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες για την πενταπλή δολοφονία»



Απρίλιος 21, 2012.

Η σερβική αστυνομία εκδήλωσε την προθυμία της να βοηθήσει στην εύρεση των δραστών της πενταπλής δολοφονίας στο χωριό Σμίλκοβτς των Σκοπίων.


Αυτό τόνισε, χθες, ο υπουργός της Σερβικής Αστυνομίας, Ίβιτσα Ντάτστις, ο οποίος πρόσθεσε  πως ο ίδιος είναι πρόθυμος να βοηθήσει τις αρχές των Σκοπίων.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε εφόσον το ζητήσουν οι συνάδελφοι της σκοπιανής αστυνομίας. Θα εκτελέσουμε διάφορους  ελέγχους με σκοπό να βοηθήσουμε στην επίλυση αυτής της υπόθεσης», είπε ο Σέρβος υπουργός.

Το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων έχει ζητήσει τη συνδρομή και τη συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής για την παροχή πληροφοριών και εμπειριών για την διαλεύκανση της πενταπλούς δολοφονίας της περασμένης εβδομάδας στα περίχωρα της πόλης των Σκοπίων.

Ωστόσο, η παρέμβαση της σερβικής αστυνομίας στην έρευνα για τη δολοφονία, προκάλεσε αντιδράσεις στα πολιτικά κόμματα, τα οποία φοβούνται και δεν εμπιστεύονται την αστυνομία της Σερβίας.

Η συνδρομή από τη σερβική αστυνομία διέπεται από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σχετικά με την αστυνομική συνεργασία μεταξύ του Βελιγραδίου και των Σκοπίων.

--