Συρία: «Κλιμάκωση των επιθέσεων των τρομοκρατικών ομάδων»



Απρίλιος 14, 2012.  Συριακό Πρακτορείο ειδήσεων SANA

 Τρομοκρατικές Ομάδες το Σάββατο άνοιξαν πυρ  χωρίς λόγο στο όρος Αλ Έζα, επιτέθηκαν σε δημόσια και ιδιωτικά ακίνητα και πολιόρκησαν την Τηλεόραση και το Ραδιοφωνικό Σταθμό στην  πόλη.


Όπως δήλωσε δημοσιογράφος του SANA, στις 12:30 οπλισμένες ομάδες ξένες προς τη συνοικία  Σεΐφ αλ Νταβλά,  ήρθαν  στο τζαμί αλ Ρασίντ που κατά σύμπτωση είχε αρχίσει η προσευχή  του απογεύματος  και  απλώθηκαν σε περιοχές γύρω από το Τζαμί, το κτήριο της Ραδιοτηλεόρασης, φέρνοντας κινητές επικοινωνιακές μονάδες.

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι οι ξένοι άνοιξαν πυρ προς τους πιστούς που ήταν εκατοντάδες. Αργότερα πήγαν προς το όρος αλ Έζα πυροβολώντας εναντίον αμάχων και μελών επιβολής του νόμου που ήταν άοπλοι.

Ο δημοσιογράφος του Συριακού Πρακτορείου – SANA, αναφέρει ότι οι τρομοκράτες διέπραξαν δολιοφθορές στις γειτονιές, μπλόκαραν δρόμους και έκαψαν ένα αυτοκίνητο. 

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι τρομοκράτες έριξαν βόμβες μολότοφ στο δρόμο όπου είχαν έρθει άνδρες της επιβολής του νόμου, προκαλώντας ασφυξία σε πολίτες που παραβρίσκονταν  εκείνη τη στιγμή.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ένας άνθρωπος τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από ένα αυτοκίνητο και ένας αριθμός ατόμων, οπλισμένοι με καλάνσικοφ,  εισέβαλαν  σε σπίτια κατοίκων με την απειλή των όπλων.

Δημοσιογράφος  του SANA είπε ότι μια ομάδα τρομοκρατών επιτέθηκε και κτύπησε τον οδηγό ενός ασθενοφόρου που ανήκε στην Ερυθρά Ημισέληνο καθώς προσπαθούσε να διασώσει τους τραυματίες, μπλόκαρε το δρόμο και ανάγκασε τον οδηγό να επιστρέψει μετά την επίθεσή του.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το συριακό πρακτορείο η Ρωσία τόνισε, σήμερα, την ανάγκη να σταλεί γρήγορα Τεχνική Ομάδα του ΟΗΕ προκειμένου να παρακολουθεί την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάν για τη χώρα.

--