Πρέσεβο: Φόβος των Αλβανών ότι θα χάσουν το δήμο του Μπουγιάνοβατς, στις 6 Μαΐου



Μάιος  3, 2012.

Η Σερβία μέσω των εποίκων που βρίσκονται στο Δήμο του Μπουγιάνοβατς θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη επανάκτηση του δήμου από τα αλβανικά κόμματα στις τοπικές εκλογές της 6ης Μαΐου, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Η ανησυχία αυτή εκφράζεται από ομιλίες των Αλβανών διανοουμένων, οι οποίοι προτρέπουν  τα αλβανικά πολιτικά κόμματα στους δήμους της Κοιλάδας του Πρέσεβο ( Μέντβεντζα, Μπουγιάνοβατς και Πρέσεβο) να διευκολύνουν την έλευση των Αλβανών, που εκτοπίστηκαν  μαζικά από αυτούς τους δήμους για να ψηφίσουν.

Όπως αναφέρθηκε σε σχετική ομιλία στο ξενοδοχείο «Camping Bujanoc», 3650 Σέρβοι είχαν έρθει από διάφορες χώρες, κυρίως από το Κόσοβο, οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με  σερβικά έγγραφα και μπορεί να είναι δυνητικοί ψηφοφόροι που θα θέσουν σε κίνδυνο τους Αλβανούς υποψήφιους στο δήμο του Μπουγιάνοβατς.

Η Σερβία μέσω των εποίκων του Δήμου Μπουγιάνοβατς θα μπορούσε στις εκλογές της 6ης Μαΐου,  να ελέγξει το δήμο  και να τον κερδίσει, αφαιρώντας τον από τα αλβανικά κόμματα που μέχρι σήμερα ηγούνται σε αυτόν, γράφει χαρακτηριστικά το αλβανικό δημοσίευμα του Πρέσεβο.
--