Το Κοσσυφοπέδιο αναζητά αναγνώριση από τα μουσουλμανικά κράτηΟ Γιακούμπ Κρασνίτσι με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ στην Άγκυρα.

Μάιος 2, 2012.

Κωνσταντινούπολη.

Το Κοσσυφοπέδιο επιδιώκει αναγνώριση  από τα μουσουλμανικά κράτη στην Αφρική, την Ασία καθώς και από τις αραβικές χώρες που έχουν εξεγερθεί, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος που δεν παρέλειψε να κατηγορήσει το Βελιγράδι για την αντίσταση που παρουσιάζει στην οικοδόμηση των διεθνών σχέσεων της Πρίστινα.


Σε πρόσφατη συνέντευξή του, στην τουρκική εφημερίδα  ‘Hürriyet ‘, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου, Γιακούμπ  Κρασνίτσι δήλωσε ότι περιμένει την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από τις χώρες της αραβικής άνοιξης και όλες τις άλλες μουσουλμανικές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι Κρασνίτσι πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τουρκία και είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Cemil Çiçek, την περασμένη εβδομάδα.

«Διεξάγουμε συνομιλίες με τις μουσουλμανικές χώρες όπως το Πακιστάν, την Ινδονησία, και  το Μπαγκλαντές,  τις αφρικανικές χώρες και τις χώρες της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης, καθώς και χώρες της Νότιας Αμερικής», δήλωσε ο Κρασνίτσι.

Ιδανική περιοχή για τουρκικές επενδύσεις

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε, επίσης, ότι στο Κοσσυφοπέδιο υπάρχουν μεγάλες και νέες ευκαιρίες για τους Τούρκους επιχειρηματίες και αναμένονται να γίνουν από την Τουρκία περισσότερες επενδύσεις στην περιοχή.

«Υπάρχουν νέες ευκαιρίες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν από τους Τούρκους επιχειρηματίες. Το Κοσσυφοπέδιο είναι μια πλούσια χώρα σε φυσικούς πόρους, για παράδειγμα. Είναι μια χώρα που μόλις έχει ανακάμψει από τον πόλεμο και χρειάζεται τέτοιες επενδύσεις προκειμένου να διορθώσει την καταστραμμένη οικονομία της», δήλωσε ο Κρασνίτσι.

--