Σύνοδος ΝΑΤΟ: Η Αλβανία θα τονίσει την προσφορά της στο Αφγανιστάν



Μάιος 20, 2012.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, ο οποίος θα παρακολουθήσει  την 25η Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Σικάγο θα τονίσει τη συμβολή της Αλβανίας στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ.


Η αλβανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα απαρτίζεται από  τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και  υπουργό Εξωτερικών Edmond Haxhinasto, τον υπουργό Άμυνας , Arben Imami  και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.

Στην πρώτη ημέρα των εργασιών την οποία θα ανοίξει  ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, θα παραστεί ο Αλβανός πρωθυπουργός,  Σαλί Μπερίσα.

Στη διάρκεια της Συνόδου από την αλβανική πλευρά θα γίνει αναφορά για τους  Αλβανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν  στην εκτέλεση του καθήκοντος τους στο Αφγανιστάν.

 Στις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας θα παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις που θα γίνουν με αντικείμενο  την αποστολή ISAF στο Αφγανιστάν και στην ενίσχυση και ανάπτυξη των ικανοτήτων της Συμμαχίας.

Σημειώνεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ,  ο πρόεδρος του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.α., σημειώνει το δημοσίευμα των Τιράνων.
--