Ίβανοφ: Η ελληνική παρεμπόδιση δεν θα εμποδίσει το όραμά μας



Μάιος 20, 2012.

«Η ελληνική παρεμπόδιση δεν θα εμποδίσει την εταιρική σχέση μας με το ΝΑΤΟ και το όραμα μας,  για ένα ασφαλέστερο και ειρηνικό κόσμο για τα παιδιά μας. Στη  ‘Μακεδονία’ θα δημιουργηθεί  ένα καθεστώς μιας χώρας ανοικτής σε ξένες επενδύσεις, μιας χώρας με προηγμένη τεχνολογία που θα προωθεί την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Η οικονομική ανάπτυξη και η επιτυχία στη χώρα μας, βασίζεται στην προσωπική ευθύνη, στον επαγγελματισμό και στην αφοσίωση».


Αυτό ήταν ένα μέρος του μηνύματος που έστειλε το βράδυ ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ίβανοφ, κατά τη διάρκεια στο δείπνο που παρέθεσε η Σλαβική Διασπορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο περιθώριο  της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου σήμερα (σε λίγες ώρες) αναμένεται η έναρξή της.

Τα Σκόπια εκπλήρωσαν  τα κριτήρια

Ο Ίβανοφ δήλωσε ότι τα Σκόπια έχουν εκπληρώσει τα απαιτούμενα κριτήρια και αναμένουν να λάβουν αυτό που τους αξίζουν από το ΝΑΤΟ. «Μέχρι στιγμής», τόνισε, « μας εμπόδισαν  να επιτευχθεί ο τελικός και στρατηγικός μας στόχος, κάποιες παράλογες  αιτιάσεις».
«Ομολογώ ότι έχουμε μία επιθυμία- την ευρωπαϊκή και ατλαντική ενσωμάτωση της  χώρας μας και αυτή η επιθυμία έχει επιβιώσει μέσα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας από το παρελθόν και πιστεύω ότι ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τη σημερινή πρόκληση», δήλωσε ο Σκοπιανός Πρόεδρος.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες»

Ο Ίβανοφ υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες για ένταξη της χώρας στις διεθνείς ενώσεις δεν θα σταματήσουν.
«Παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε, οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν και θα απαιτήσουμε  την νόμιμη θέση μας μέσα στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική οικογένεια των εθνών» τόνισε  ο Ίβανοφ.
Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα ο Ίβανοφ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, με εκπροσώπους  της αλβανο-αμερικανικής κοινότητας και θα επισκεφθεί  την εκκλησία « Άγιοι Κύριλλος και  Μεθόδιος», γράφει το δημοσίευμα του σκοπιανού Dnevnik.
--