Ίβανοφ: «Ανεύθυνη η συμπεριφορά του Τσερβενκόφσκι να αποκαλύψει κρατικό μυστικό»



Μάιος 31, 2012.

«Ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες, γιατί αποκάλυψε δημοσίως πληροφορίες οι οποίες χαρακτηρίζονται ως κρατικό μυστικό», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ίβανοφ για τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας και αρχηγό της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης.


«Είναι εντελώς ανεύθυνη η συμπεριφορά αυτή από ένα άτομο που έχει ορκιστεί να προστατεύει τα συμφέροντα του κράτους και να καταπατά τον όρκο αυτό μπροστά στο λαό», δήλωσε ο Ίβανοφ για το έγγραφο το οποίο παρουσίασε ο Τσεβερνκόφσκι στην τηλεόραση των Σκοπίων, σχετικά με πρόταση για την ονομασία της χώρας από το μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.

Ο Ίβανοφ ισχυρίστηκε ότι δεν επιτρέπεται η δημοσίευση εγγράφων τα οποία χαρακτηρίζονται ως κρατικά μυστικά και για τα ευαίσθητα θέματα απαιτείται ενότητα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος είπε ότι πρώτος ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι άρχισε να αποκαλύπτει το περιεχόμενο της πρότασης για την επίλυση της διαφοράς το 2005 που είχε καταθέσει ο διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς και πρόσθεσε ότι ευχαρίστως θα μοιραζόταν με τον Γκρούεφσκι την ποινική ευθύνη.

--