Οχρίδα: «Οι περιφερειακές προκλήσεις κατά τη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο»



Μάιος 12, 2012.

Το «Φόρουμ για τη Βαλκανική Ασφάλεια» θα πραγματοποιήσει σήμερα συζήτηση στην πόλη της Οχρίδας των Σκοπίων, με θέμα «« Οι περιφερειακές προκλήσεις  στη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο».


Στη συζήτηση θα γίνει αναφορά για το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων στην επόμενη δεκαετία καθώς και η ένταξη στο ΝΑΤΟ του  Κράτους των Σκοπίων.

Στο συνεδριακό πάνελ θα παρουσιαστούν οι σκέψεις και απόψεις εμπειρογνωμόνων  καθώς και των εκπροσώπων των σκοπιανών αρχών τόσο για την περιοχή, όσο και τις περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις καθώς και την πολιτικο-οικονομική ασφάλεια των Σκοπίων και τους κινδύνους και τις τάσεις που παρουσιάζονται κατά την περίοδο αυτή, αλλά και μετά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.

Το «Βαλκανικό φόρουμ για την Ασφάλεια» έχει θέσει ως στόχο να αναλύσει τις τρέχουσες πτυχές  όπως αυτές παρουσιάζονται από τους εμπειρογνώμονες για την σταθερότητα στην περιοχή, να συζητήσει για την ανάπτυξη της περιοχής, για το περιβάλλον, την ασφάλεια και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας στην περιοχή, σε ένα πλαίσιο σταθερότητας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. 

Επιπλέον, θα δώσει προτεραιότητα στις δραστηριότητες που γίνονται στον τομέα της ασφάλειας και στη δημιουργία προϋποθέσεων για μια αειφόρο ανάπτυξη τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Οι εμπειρογνώμονες και οι επιστήμονες  που θα συμμετάσχουν στο φόρουμ, θα συζητήσουν το πλαίσιο το οποίο πρέπει να διαμορφωθεί για την ευρύτερη και βαθύτερη κατανόηση του συνόλου των κινδύνων και των πιθανών αναδυόμενων κρίσεων και καταστάσεων, ώστε να οργανωθεί η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων προκλήσεων και να γίνουν οι αναγκαίες βελτιώσεις για την εθνική και περιφερειακή ασφάλεια, ιδίως, μετά τα αναμενόμενα ή υποτιθέμενα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.
--