Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα συνεχίζουν να προμηθεύουν με όπλα το συριακό καθεστώς



Μάιος 26, 2012.

Δαμασκός.

Πηγές της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία πραγματοποιούν παραδόσεις όπλων στο καθεστώς του Άσαντ,  το οποίο συνεχίζει  να χρηματοδοτείται από το Ιράν, σημειώνουν τα  ‘Ισραηλινά Νέα’, στη ρωσική γλώσσα,   τα οποία επικαλούνται δημοσίευμα της Haaretz  και αραβικές πηγές πληροφοριών.

Η Ρωσία και η Βόρειος Κορέα προμηθεύουν με όπλα και πυρομαχικά τη Συρία, παρά τη συνεχιζόμενη αιματηρή  καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας που είναι πιστές στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος προσπαθεί να καταστείλει τις ταραχές που δημιουργεί η αντιπολίτευση.

Οι αποστολές στις συριακές αρχές καταβάλλονται από την ιρανική κυβέρνηση. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες  της ισραηλινής κατασκοπείας οι δύο αποστολές από τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, αναμένονται να φθάσουν στα λιμάνια της Συρίας, σήμερα, 26 Μαΐου 2012.

Το πλοίο της Βόρειας Κορέας «Hodaviah» και το πέντε χιλιάδων τόνων ρωσικό πλοίο «Προφεσόρ  Κάτσμαν» θα αγκυροβολήσουν στην Ταρτούς και τα Λατάκια αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης τα όπλα τα οποία προσφέρονται  στην συριακή κυβέρνηση φθάνουν στη Δαμασκό είτε αεροπορικώς,  είτε διά μέσου θαλάσσης και χρηματοδοτούνται  από ένα ειδικό ταμείο που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτόν από την ιρανική κυβέρνηση.

--