Βουλγαρική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στα Τίρανα




«...Να τηρήσετε το Σύνταγμα για την εκλογή του Προέδρου»

Μάιος 10, 2012.

Τίρανα.

 Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Βουλγαρίας με επικεφαλής  την πρόεδρο Τσέτσκα Τσάτσεβα επισκέφθηκε σήμερα την Αλβανία.


Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Αλβανό πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, στον οποίο η Τσάτσεβα εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ελκυστικό κλίμα το οποίο έχει δημιουργήσει η αλβανική κυβέρνηση σχετικά με την ανάπτυξη επενδύσεων.

Η Βουλγάρα πρόεδρος υποσχέθηκε να δώσει τη  συμβολή της στην ώθηση των Βούλγαρων επενδυτών για επενδύσεις στην Αλβανία και διαβεβαίωσε τον Αλβανό πρωθυπουργό ότι η Βουλγαρία θα υποστηρίξει σθεναρά τις προσπάθειες της Αλβανίας να κάνει περαιτέρω βήματα για την ταχεία ένταξη  της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εστιάζοντας το ενδιαφέρον της στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση της Αλβανίας, η Τσάτσεβα δήλωσε ότι η εκλογή του Προέδρου της Αλβανίας πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση με το Σύνταγμα της χώρας και αυτό θα αποτελούσε  μια πολύ σημαντική ένδειξη προς την ΕΕ, ένα πολύ θετικό μήνυμα για  τη στενότερη συνεργασία της Αλβανίας με την ΕΕ, όπως αρμόζει σε μια χώρα, η οποία επιθυμεί να λάβει σύντομα το καθεστώς της υποψήφιας χώρας.
--