Βουλγαρία: Επίσημη επίσκεψη Ρώσων βουλευτών



Θα παραστούν στις εκδηλώσεις της ‘Σλαβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού’

Μάιος 23, 2012.
Σόφια.
Η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα  Ματβιένκο ηγείται αντιπροσωπείας η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία την 23η και 24η Μαΐου 2012, κατόπιν πρόσκλησης της προέδρου του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου Τσέτσκα Τσάτσεβα.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα οι Ρώσοι επίσημοι θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του ‘Αγνώστου Στρατιώτη’ και θα παραστούν  σε συνεδρίαση με τα μέλη του βουλγαρικού Κοινοβουλίου.


 Η επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας θα  συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και αργότερα με την αντιπρόεδρο Μαργαρίτα Πόποβα.  Οι Ρώσοι βουλευτές θα συναντηθούν  κατόπιν με τη ρωσική κοινότητα της Βουλγαρίας.
Θα παραστούν, επίσης, σε δεξίωση  που θα παραθέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ για την Ημέρα της Σλαβικής Γραφής και του Πολιτισμού.
Στις 24 Μαΐου 2012 η ρωσική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις στη Σόφια για την Ημέρα της Βουλγαρικής Παιδείας και πολιτισμού καθώς και της Σλαβικής παράδοσης.
 --
Агенция "Фокус"