Αλβανία: Τον Ιούνιο ξεκινά η διάνοιξη νέων πηγαδιών για έρευνα πετρελαίου



Μάιος 22, 2012.

Μία από τις πιο γνωστές διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο τομέα της εξερεύνησης πετρελαίου, η Petromanas , η οποία  συνεργαστεί με την  Shell, εγγυάται ότι θα ληφθούν όλα  τα απαραίτητα μέτρα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το περιβάλλον κατά την ανάπτυξη νέων επενδύσεων σε περιοχές, όπου θα ανοιχθούν πηγάδια για τον εντοπισμό πετρελαίου.


Η εταιρεία θα ξεκινήσει τη λειτουργία αναζήτησης πετρελαίου σε νέες περιοχές μεταξύ του Βερατίου, Σκόδρας και Λέτσε.

Σε συνεδρίαση της επιτροπής  αυτής, που εκπροσωπείται από το διευθυντή της Υπηρεσίας Φυσικών Πόρων, Besian Pesha, αναφέρεται  ότι τα πηγάδια θα ξεκινήσουν πριν από τις γεωτρήσεις, κυρίως τον Ιούνιο.

Η συνολική επένδυση της  ξένης εταιρείας για το τρέχον έτος ανέρχεται στα 83 εκατομμύρια δολάρια.

Εντωμεταξύ, η Εθνική Υπηρεσία Φυσικών Πόρων έχει ξεκινήσει  ελέγχους στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πετρελαίου, τους ισολογισμούς τους και τις πληρωμές τις οποίες πραγματοποιούν για το φόρο εισοδήματος.

Ο έλεγχος αυτός ξεκίνησε μετά τις αρχικές πληροφορίες ότι οι εταιρείες καταβάλουν  ελάχιστο φόρο από τα εισοδήματά τους συγκριτικά με τον κύκλο εργασιών τους.
Σύμφωνα με τον Pesha οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο τομέα εξόρυξης παρουσιάζουν ένα πειθαρχημένο περιβάλλον με τις πληρωμές που λαμβάνουν και αυτό οφείλεται στο νέο νόμο εξόρυξης που τέθηκε σε ισχύ πριν από ένα χρόνο.




--