«Τα σχέδια του ΝΑΤΟ για βελτίωση των πυρηνικών όπλων είναι ακριβά και περιττά»



Μάιος 11, 2012.

Λονδίνο.

Τα σχέδια για τον εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου  του ΝΑΤΟ θα αυξήσουν τις εντάσεις με τη Ρωσία, προειδοποίησε οργανισμός ο οποίος υποστηρίζεται από πρώην Βρετανούς υπουργούς. Την έκθεσε αυτή, των πρώην πολιτικών αξιωματούχων  της Βρετανίας,  παρουσίασε  η εφημερίδα  “The Guardian”.


Τα σχέδια του ΝΑΤΟ για την βελτίωση των αμερικανικών 180 τακτικών πυρηνικών όπλων στη Δυτική Ευρώπη είναι περιττά, δαπανηρά και  ενέχουν την πιθανότητα επιδείνωσης των ήδη δύσκολων σχέσεων με την Ρωσία, αναφέρει η έκθεση του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την ηγεσία, που υποστηρίζεται από  Βρετανούς, πρώην  υπουργούς Άμυνας.

Η έκθεση τονίζει ότι ο σχεδιασμός για τη βελτίωση των τακτικών πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ θα αυξήσει τη δυνατότητα επίτευξης των εξελίξεων στη Ρωσία, σε μια εποχή που το ΝΑΤΟ και η Ρωσία έχουν κλειδωθεί σε ένα  τεταμένο αδιέξοδο του συστήματος της αντιπυραυλικής άμυνας.

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να αντικαταστήσει πυρηνικές βόμβες ελεύθερης πτώσης και να αντιμετωπίσει τη γήρανση των αεροσκαφών με κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας.
--