Cemil Çiçek: Πλήρης υποστήριξη στα Σκόπια για ένταξη στο ΝΑΤΟ




Μάιος 17, 2012.

Η Τουρκία θα προσφέρει στήριξη  στα Σκόπια κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο. Αυτό διαβεβαίωσε ο  πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Cemil Çiçek που μετά την Αλβανία μετέβη στα Σκόπια για να τονίσει ότι η Τουρκία θα θέσει ζήτημα ένταξης της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει και σημειώνει χαρακτηριστικά η τηλεόραση Σίτελ των Σκοπίων.


«Οι πρόεδροι των δύο χωρών  μας θα είναι εκεί, θα συναντηθούν και θα κάνουν το σωστό», τόνισε ο Τσιτσέκ μετά τη συνάντησή του με τον σκοπιανό ομόλογό του, Βελιανόφσκι,  προσθέτοντας ότι το αίτημα των Σκοπίων είναι πολύ δίκαιο και συμβάλει στην ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Ο Βελιανόφσκι εξέφρασε την εκτίμησή του για την ανοιχτή υποστήριξη της Τουρκίας τόσο για ένταξη της χώρας στην ΕΕ, όσο και αυτήν για το ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι έχει την ελπίδα ότι θα εξαλειφθούν τα (ελληνικά) εμπόδια που στέκονται στο δρόμο των Σκοπίων.

Οι σημερινές δηλώσεις του Cemil Çiçek, έρχονται μετά τις δηλώσεις που έκανε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας προς τον Υπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, για προσωπική υποστήριξη των Σκοπίων στο Συνέδριο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.

--