Sitel: «Ο αρχηγός των Ελλήνων νεοναζί ζήτησε από τον Παπούλια να εγγυηθεί το βέτο για τα Σκόπια»



Μάιος 17, 2012.

Αντίγραφα των πρακτικών που κυκλοφόρησαν από το Γραφείο του Έλληνα προέδρου Κάρολου Παπούλια, παρουσιάζουν ότι τα Σκόπια ήταν κύριο θέμα συζήτησης την Κυριακή,  του  προέδρου της Ελλάδας,  με τον ηγέτη του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, Νίκο Μιχαλολιάκο.


Ο Μιχαλολιάκος στη συνάντηση με τον πρόεδρο Παπούλια δήλωσε ότι το κόμμα του θεωρεί απαράδεκτο να λάβουν τα Σκόπια πρόσκληση για ένταξη στη Σύνοδο Κορυφής του Σικάγο.

Από την προσωρινή ελληνική κυβέρνηση ο Μιχαλολιάκος ζήτησε να προχωρήσει η Ελλάδα στο δικαίωμα του βέτο, όπως έκανε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου.

Ο Μιχαλολιάκος απαίτησε από τον πρόεδρο Παπούλια με την πειθώ που έχει να συμβάλει στα άλλα ελληνικά κόμματα να μην έχουν ηπιότερη στάση στο σκοπιανό. Στις απαιτήσεις αυτές του ηγέτη των Ελλήνων νεοναζί, ο Παπούλιας απάντησε καταφατικά.

Μετά τη συνάντηση, ο Μιχαλολιάκος επανέλαβε προς τα μέσα ενημέρωσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση που θα έχει ως κύριο θέμα τη συνάντηση κορυφής του ΝΑΤΟ ώστε να αποφευχθεί η ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία.

Ωστόσο, η συνάντηση Παπούλια- Μιχαλολιάκου καταδικάστηκε από την ελληνική κοινή γνώμη και τα πολιτικά κόμματα έχουν δεσμευθεί να μην αποδεχθούν την Χρυσή Αυγή σε μια μελλοντική κυβέρνηση.

Η Χρυσή Αυγή είναι γνωστή για τη διάδοση του μίσους έναντι των γειτόνων και των μειονοτήτων στην Ελλάδα καθώς και για σωματικές επιθέσεις εναντίον των μειονοτήτων και των μεταναστών.

Τα πρακτικά αυτής της συνάντησης δείχνουν ότι ο Μιχαλολιάκος κατήγγειλε στον Παπούλια την αλλαγή της εθνοτικής σύνθεσης της Ελλάδας από τους μετανάστες και τη μεταφορά των  ελληνικών  εταιρειών στα Σκόπια, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, αναφέρει το sitel.
--