Dnevnik: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει η πολιτική του Σαμαρά για το όνομα οδηγεί σε πόλεμο



Μάιος  25, 2012.

Η πολιτική για το όνομα την οποία καθοδηγεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, οδηγεί σε πόλεμο με την γειτονική χώρα. Μια τέτοια  θεώρηση έκανε μία από τις επιτροπές του κόμματος  ΣΥΡΙΖΑ, του δημοφιλή  Αλέξη Τσίπρα, γράφει η εφημερίδα των Σκοπίων 

και συνεχίζει:


Σε μια δήλωση  που μεταφέρθηκε από ένα μέρος των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αναφέρεται ότι σε αντίθεση με τον αρχηγό  της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δεν κατάφερε να επιλύσει τη διαφορά επί είκοσι χρόνια, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι  μια κοινά αποδεκτή ονομασία με γεωγραφικό περιεχόμενο και για γενική χρήση και έχει ως στόχο να προωθήσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

Αγώνας για πολιτική κυριαρχία

Στην κριτική του για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για το όνομα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τη δήλωση του βουλευτή Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος είπε ότι ήταν Μακεδόνας από τη Γευγελή και η γενέτειρά του δεν απελευθερώθηκε από τους Έλληνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν αυτό που είπε ο Ιωαννίδης είναι η επίσημη πολιτική του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ή το κόμμα βρίσκεται σε σύγχυση.

Θα πάμε σε πόλεμο με την FYROM;

«Αν αυτό το επιχείρημα γίνει αποδεκτό, μήπως  νομίζετε ότι πρέπει να πάμε σε πόλεμο με την πΓΔΜ, να απελευθερώσουμε την πατρίδα του  Ιωαννίδη;», ανέφερε η δήλωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, επιπρόσθετα, επικρίνει  την πολιτική του κόμματος του Σαμαρά για την κρίση και για τους οικονομικούς μετανάστες.
--