H κινητοποίηση του βουλγαρικού κράτους με το σεισμό στο Πέρνικ



Μάιος 22, 2012.

Σόφια.

Πάνω από 1.500 στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών συμμετείχαν σε δράσεις για την αντιμετώπιση των ζημιών από το σεισμό στις περιοχές της Σόφιας και του Πέρνικ, όπως ανέφερε το Κέντρο Τύπου του υπουργείου.

Τέσσερα λεπτά μετά το σεισμό που σημειώθηκε στο κέντρο της Βουλγαρίας οι αρχές άρχισαν να ερευνούν τις περιοχές που είχαν πληγεί από την καταστροφή και σχημάτισαν ομάδες διάσωσης.


Μέχρι τις δύο το μεσημέρι οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας  και οι πυροσβέστες επισκέφθηκαν 540 τοποθεσίες για τις οποίες υπήρχαν ενδείξεις ότι υπάρχουν θύματα από την καταστροφή.

Οι πιο κοινές ζημιές σύμφωνα με τις εκθέσεις ήταν οι ραγισμένοι τοίχοι, οι πεσμένες καμινάδες, τα σπασμένα κεραμίδια και οι ριγμένοι σοβάδες. Οι πυροσβέστες και οι ειδικές δυνάμεις βοήθησαν στην εκκένωση των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις οικίες τους.

Στην περιοχή της Σόφιας είχαν τεθεί 74 περιπολίες με 680 αστυνομικούς, 75 μονάδες των ειδικών δυνάμεων με 830 πυροσβέστες και διασώστες.

Από τις πρώτες δράσεις αναφέρονται ο έλεγχος των τειχών στα μεγάλα φράγματα της περιοχής -  Ίσκαρ, Στουντένα, Κάρντζαλι, Λομπός, Τσαΐρα, Μπέλμεκεν και άλλα.
Από τις 3 το πρωί που σημειώθηκε ο σεισμός μέχρι τις επτά το πρωί είχαν καταγραφεί 1845 ατυχήματα και ελήφθησαν 5460 κλήσεις για βοήθεια. Οι αρχές έγκαιρα βοήθησαν  με τα αρμόδια όργανα.
--

Агенция "Фокус"