Αλβανία: Έλληνες αναζητούν εργασία στους Άγιους Σαράντα




Ιούνιος 14, 2012.

Υπάρχουν λίγοι Έλληνες που εργάζονται στην Αλβανία, αλλά η κρίση των τελευταίων ετών έχει προκαλέσει πολλούς από τους γείτονές μας να στρέψουν το βλέμμα τους προς την Αλβανία, η οποία βρέθηκε πρόσφατα σε περίοδο οικονομικής ανάπτυξης, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΝΟΑ.


Η μετανάστευση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι μια καλή λύση για τους γείτονές μας αλλά προτεραιότητα έχει η Αυστραλία καθώς η διαμάχη με τη Γερμανία έχει κάνει  δύσκολα τα πράγματα.

Τώρα που η Αλβανία «ανθεί», έχει κάνει τους Έλληνες να σκέφτονται  αυτό που πριν μερικά χρόνια θα έμοιαζε για …αστείο: ‘απασχόληση στην Αλβανία’.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη νότιο Αλβανία, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων αναζητούν Έλληνες εργαζόμενους που ειδικεύονται  στον ξενοδοχειακό τουρισμό.

Πρόσφατα, μάλιστα, αναρτήθηκε ανακοίνωση  στο παράθυρο ενός ξενοδοχείου στους  Άγιους Σαράντα, πόλη που είναι πολύ κοντά στην Ηγουμενίτσα και απέναντι από την Κέρκυρα, όπου ζητούνταν Έλληνας υπάλληλος με γνώσεις στον τομέα του ξενοδοχειακού τουρισμού.

Υπάρχουν εκείνοι που επισημαίνουν ότι τα ανέκδοτα, πια, γίνονται πιστευτά, ενώ άλλοι λένε ότι  θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός για εύρεση εργασίας στην Αλβανία, καθώς όπως έχει αποδειχθεί οι Αλβανοί  είναι σε θέση να κάνουν οποιαδήποτε εργασία.
--