Σκόπια: Συνεργασία Μεντούχ Τάτσι με τα σλαβικά κόμματα



Ιούνιος 22, 2012.

Σκόπια.

Ο Μεντούχ  Τάτσι, ηγέτης του αλβανικού κόμματος DPA, αποφάσισε να έχει τακτικές επαφές με αρχηγούς  της αντιπολίτευσης, τον Μπράνκο Τσερβενκόφσκι του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος  και τον Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι από το VMRO-Λαϊκό, δήλωσε, ωστόσο, ότι  είναι πολύ δύσκολο να γίνει μια συμμαχία.


«Είναι περίπλοκος και δύσκολος ένας τέτοιος συνασπισμός», είπε ο Τάτσι όταν ρωτήθηκε για πιθανή συνεργασία με το μπλόκ του σλαβικού κόμματος της αντιπολίτευσης –SDSM.

«Είμαστε πολύ κοντά να συμφωνήσουμε σε κάποιο είδος συνεργασίας. Σε πολλά θέματα συμφωνούμε, εκτός από την συμφωνία της Οχρίδας, η οποία πιστεύουμε ότι είναι καλή για αναμόρφωση των διεθνοτικών σχέσεων στη χώρα. Σκεπτόμαστε για μια συνεργασία στις δημοτικές εκλογές και πιστεύω ότι θα αποτελέσει δοκιμή για μια  μελλοντική συνεργασία», δήλωσε ο Τάτσι μετά τη συνάντηση με τον πρέσβη του Κοσσυφοπεδίου στα Σκόπια,  Ούλμπερ Χούσα, στα γραφεία του κόμματος στο Τέτοβο.

Σύμφωνα με τον Τάτσι η συζήτηση που είχε, περιστράφηκε σχετικά με τα εμπόδια τα οποία δημιουργούνται  με τη διαφορά του ονόματος του κράτους  με την Ελλάδα, για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Σκοπίων.

--