Πρώην πρωθυπουργός Σκοπίων: «Πρέπει να καθορίσουμε με σαφήνεια την ένωση μας με τη Βουλγαρία»



Ιούνιος 12, 2012.

Σκόπια.

Ο  Βλάντο Μπούτσκοφσκι ως υπουργός Άμυνας των Σκοπίων είχε έντεκα συναντήσεις με ομολόγους του από τη Βουλγαρία, κατόπιν, ως πρωθυπουργός, είχε στενή σχέση με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Συμεών Σάξ Κόμπουργκ και με τον Στάνιφερ και σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’ δεν θα διστάσει να δηλώσει «Έχω την αίσθηση ότι έχουμε ένα μεγάλο σύμμαχο, τη Βουλγαρία.



Ασήμαντα πράγματα μας χωρίζουν

Το γιατί τώρα που το VMRO-DPMNE βρίσκεται στην εξουσία των Σκοπίων κρατά απόσταση από τη Βουλγαρία, ενώ επί ηγεσίας του Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι του είχε δοθεί η ετικέτα της ‘βουλγαροφιλίας’, αποτελεί ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί με τα τρέχοντα γεγονότα.

«Ως πρωθυπουργός των Σκοπίων, είχα την τιμή να συναντηθώ δύο φορές με τον σημερινό πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ- για μένα, είναι σαφές,  ότι δεν υπάρχουν πρωτοβουλίες από την πλευρά μας στις οποίες θα  μπορούσε  να βοηθήσει η Βουλγαρία και πιστεύω ότι μιλάμε για ασήμαντα πράγματα που μας χωρίζουν», δήλωσε ο Μπούτσκοφσκι.

Να ενωθούν Σκόπια με Βουλγαρία

Και θα συνεχίσει:

«Είμαι πεπεισμένος  και το υποστηρίζω μέχρι σήμερα ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων (Μακεντόσκιτε) και οι Βούλγαροι οφείλουν να συνδεθούν σε ένα κοινό μέλλον και να μην είναι σκλάβοι του παρελθόντος.

» Πολλά πράγματα δεν είναι απαραίτητα ως προς το επίπεδο  των σχέσεων μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας,  υπάρχει έλλειψη θάρρους και στις δύο πλευρές ώστε να καθοριστεί με σαφήνεια η Ένωσή μας», δήλωσε ο Μπούτσκοφσκι, σημειώνει χαρακτηριστικά το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’.

--