Νορβηγός εκπαιδεύτηκε σε στρατόπεδο της Αλ Κάιντα



Ιούνιος 26, 2012.

Νορβηγός ο οποίος εντάχθηκε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών της Αλ Κάιντα στην Υεμένη,  αποτελεί μια πραγματική απειλή  για την ασφάλεια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, αναφέρουν  Δυτικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες φοβούνται ένα τέτοιο σενάριο.


Ένα Ευρωπαίος ο οποίος έχει ενστερνιστεί τη μουσουλμανική πίστη και έχει εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις, έχει τη δυνατότητα εύκολης μετακίνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς περιορισμούς.

Αξιωματούχοι από τρεις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, επιβεβαίωσαν δημοσίευμα των  ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης ότι ‘κάποιο άτομο’ έχει εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο της Αλ Κάιντα και αναμένει  οδηγίες.

Οι μυστικές υπηρεσίες αρνήθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα το όνομα του Νορβηγού, ο οποίος προς το παρόν  δεν κατηγορείται  για κανένα έγκλημα.
«Πιστεύουμε ότι βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής και περιμένει να λάβει εντολή για να την εκτελέσει», δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πηγές, δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος για την επίθεση.

Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει πέρυσι για την κίνδυνο αύξησης των ριζοσπαστών  Μουσουλμάνων, οι οποίοι ταξιδεύουν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στις ζώνες των συγκρούσεων.

--