Ρώσοι επιχειρηματίες αγοράζουν τις ακτές του Μαυροβουνίου



Ιούνιος 26, 2012.

Ποντγκόριτσα- Μαυροβούνιο.

Το μεγαλύτερο μέρος  των περιοχών, οι οποίες καθορίζονται ως οι πιο ελκυστικές και οι οποίες αποτελούν τουριστικά αξιοθέατα έχουν αγοραστεί  από Ρώσους επιχειρηματίες, τόσο στο Μαυροβούνιο, όσο και στις υπόλοιπες ακτές της Αδριατικής.


Ένας όμιλος επιχειρηματιών που ενδιαφέρεται για την αγορά ακινήτων που φέρει την ονομασία ‘Αμίγια’ που μέτοχοι είναι  ο Ιγκόρ Πελιούχνο, ο Ναούμ Έμιλφαρμπ και ο Ιγκόρ Τσαπλίντιν, έχουν επιτύχει κατά τα τελευταία χρόνια να αγοράσουν στο Μαυροβούνιο πάνω από μισό εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα  γης στις παράκτιες περιοχές  της Μπούντβας, του Αγίου Στεφάνου, στο Κότορ,  και πλήθος διαμερισμάτων.

Το ενδιαφέρον τους όμως στράφηκε και προς το ορεινό Μαυροβούνιο στην περιοχή του Κολάσιν, όπου αγόρασαν τεράστια έκταση.

Η εφημερίδα του Μαυροβουνίου «Viyesti» αναφέρει ότι οι τρεις επιχειρηματίες έχουν σχεδιάσει να  χτίσουν συγκροτήματα ξενοδοχείων στη γη που έχουν αγοράσει και όπως φαίνεται την εποχή αυτή είναι οι μοναδικοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πράξουν.

--