Συνελήφθη διπλωμάτης για κατασκοπεία στην Ολλανδία



Η ρωσίδα κατάσκοπος Άννα Τσάπμαν
Ιούνιος 26, 2012.

 Ένας σύνδεσμος της απελαθείσας το 2010,  Ρωσίδας  κατασκόπου Άννα Τσάπμαν,  από τις Ηνωμένες Πολιτείες, φέρεται να έχει συλληφθεί στην Ολλανδία.


Η Daily Telegraph υποστηρίζει ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έστειλαν ειδοποίηση στους Ολλανδούς αξιωματούχους για τη σύλληψη του  60χρονου Π. Ραίημοντ. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης άφησαν υπονοούμενα ότι ο Ολλανδός διπλωμάτης, ίσως,  να συνδέεται με την ρωσίδα πράκτορα Τσάπμαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα παραδόθηκαν στον Ραίημοντ από το ζεύγος Andreas και Heidrun Anshlag, 450 απόρρητα έγγραφα. Το ζεύγος αυτό είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο για κατασκοπεία. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η νοτιοαμερικάνα Τσάπμαν ήταν διπλός πράκτορας. Εντούτοις ο Ολλανδός διπλωμάτης απορρίπτει όλες τις κατηγορίες για τη σύλληψή του.

Το 2010 στην Αμερική,  Ρώσοι πράκτορες της  Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού- SVR, συνελήφθησαν και διώχτηκαν ποινικά για ‘ξέπλυμα χρήματος’.
Σύμφωνα με το δικαστήριο συμφωνήθηκε, τότε,  η απέλαση 10 Ρώσων κατασκόπων οι οποίοι θα ανταλλάσσονταν με 4 πράκτορες των ΗΠΑ ρωσικής καταγωγής στο αεροδρόμιο Schwechat της Βιέννης.
--