Η επίσκεψη του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου στη Βουλγαρία



 «Εγκάρδια ήταν η συνάντηση του Χασίμ Θάτσι (α) με τον Μπόικο Μπορίσοφ στη Σόφια»

Ιούνιος 19, 2012.

Σόφια.

Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, τόνισε ότι  η Βουλγαρία είναι μια φιλική χώρα για το Κόσοβο.


Ο Θάτσι δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ότι στόχος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου είναι  να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι τιμή και χαρά για μένα σήμερα που βρίσκομαι στη Σόφια και αισθάνομαι τη ζεστή φιλοξενία σας. Νοιώθω καλά γιατί  από τη μια πλευρά η Βουλγαρία αποτελεί  το παράδειγμα σταθερότητας, ανοχής και οικονομικής ανάπτυξης και από την άλλη εφαρμόζει με επιτυχία τα ευρωπαϊκά πρότυπα στην περιοχή μας», είπε ο Χασίμ Θάτσι.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου ευχαρίστησε τη Βουλγαρία που ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν το Κοσσυφοπέδιο και σημείωσε ότι η καλύτερη λύση για την περιοχή ήταν η αναγνώριση της κρατικής υπόστασης του Κοσσυφοπεδίου από το Βελιγράδι.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στο Κοσσυφοπέδιο (18 Ιουνίου) ο Χασίμ Θάτσι συναντήθηκε με  τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ και την αναπληρωτή πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Εκατερίνα Μιχαΐλοβα.

Οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι υπέγραψαν  διακυβερνητική συμφωνία για την επανεισδοχή παράνομων ατόμων και το πρωτόκολλο για την εφαρμογή της συμφωνίας, όπως αναφέρει το βουλγαρικό δημοσίευμα.
--


Агенция "Фокус"