Αλβανία: Ο Φάτος Νάνο απειλεί με διάσπαση το Σοσιαλιστικό Κόμμα



Ιούνιος 2, 2012.

Ο Φάτος Νάνο κάλεσε τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος –SP,  να τον ορίσει ως υποψήφιο για το αξίωμα του αρχηγού του κράτους στο αλβανικό κοινοβούλιο, ειδάλλως θα δημιουργήσει ένα άλλο πολιτικό κίνημα με γνωστά ονόματα του αριστερού αλβανικού χώρου.


Η παρέμβαση αυτή έγινε μία ημέρα πριν την συνάντηση που αναμένεται να γίνει μεταξύ του Έντι Ράμα μια του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

 Ο ενδεχόμενος υποψήφιος για την προεδρία, Φάτος Νάνο, έχει ξεκινήσει σήμερα εντατικές συναντήσεις στο γραφείο του  με πρώην μέλη  της κεντρικής επιτροπής και τοπικούς ηγέτες  του Σοσιαλιστικού Κόμματος, με ηγέτες ακτιβιστών της κοινωνίας των πολιτών καθώς και με νέους.

Ο συντονιστής για το Κίνημα των Πολιτών  της Κοινωνίας είπε ότι  οι συναντήσεις αυτές επικεντρώνονται στην αλληλοκατανόηση και στη ανταλλαγή ιδεών για το όραμα του πρώην πρωθυπουργού Φάτος Νάνο, τη φιλοδοξία του να υπηρετήσει τη χώρα με το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Ο Νάνο, ο οποίος υπήρξε αρχηγός στο Σοσιαλιστικό Κόμμα για δεκαπέντε χρόνια δήλωσε ότι αν το SP δεν τον υποστηρίξει για τη αξίωμα του προέδρου, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει έναν νέο πολιτικό σχηματισμό που θα υποστηριχθεί από εκείνους που  τον θέλουν να υπηρετήσει το έθνος.

--