Μπασάρ Άσαντ: «Είμαστε αντιμέτωποι σε σχέδιο καταστροφής της χώρας»




Ιούνιος 4, 2012

Δαμασκός.

 Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ δήλωσε την Κυριακή ότι η Κυβέρνηση του είναι αντιμέτωπη με μια ξένη συνομωσία για καταστροφή της Συρίας, σε ομιλία του ενώπιον της Βουλής της χώρας, την πρώτη από τις εκλογές της 7ης Μαΐου.



Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος Ασαντ ανέφερε ότι «οι μάσκες έχουν πέσει και ο διεθνής ρόλος στις εξελίξεις στη Συρία είναι τώρα εμφανής», προσθέτοντας ότι οι εκλογές ήταν η τέλεια απάντηση «στους εγκληματίες δολοφόνους και αυτούς που τους χρηματοδοτούν».


Απέτισε, επίσης, φόρο τιμής σε «μάρτυρες», πολίτες και στρατιωτικούς, της βίας στη Συρία, λέγοντας ότι το αίμα τους δεν χύθηκε μάταια.


«Δεν είμαστε αντιμέτωποι με ένα πολιτικό πρόβλημα αλλά ένα σχέδιο καταστροφής της χώρας», είπε ο κ. Άσαντ.


Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με την αντιπολίτευση, η οποία «αναζητεί εξωτερική επέμβαση».


Αναφερόμενος στις εκλογές της 7ης Μαΐου, είπε ότι «η Συρία είναι ανοικτή σε όλους τους Σύριους ανεξάρτητα από τις απόψεις τους αλλά η τρομοκρατία δεν μπορεί να είναι μέρος της πολιτικής διαδικασίας και πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια στην τρομοκρατία για να επουλώσουμε το έθνος».


Σε μια ευδιάκριτη, σύμφωνα με το πρακτορείο, αναφορά στην Αραβική Ανοιξη είπε ότι «ο λαός της Συρίας είναι έξυπνος και δεν μιμείται τυφλά αυτά που γίνονται αλλού».
Συμπλήρωσε ότι «τα εκατομμύρια» που τον υποστηρίζουν «καταλαβαίνουν» τι πραγματικά χρειάζεται η χώρα.


Η ομιλία του κ. Ασαντ έρχεται μετά από έκκληση εκ μέρους των Αραβων ηγετών προς τον ΟΗΕ να ενεργήσει ώστε να σταματήσει το αιματοκύλισμα που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν 15 μήνες παρά το σχέδιο ειρήνης του Οργανισμού που συμπεριλαμβάνει τη αποστολή σχεδόν 300 παρατηρητών.


Από τότε που άρχισε η υποτιθέμενη κατάπαυση του πυρός στις 12 Απριλίου έχουν σκοτωθεί 2.300 άτομα από τους περισσότερους από 13.400 που είναι ο απολογισμός των νεκρών από τις αρχές των ταραχών το 2011.




--