Νίκολιτς: Θα προστατεύσουμε τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου και τα δικαιώματά τους



Ιούνιος 8, 2012.

 Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα .

«Η επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων πρέπει να επιτευχθεί με συναίνεση όλων των σχετικών πολιτικών παραγόντων της Σερβίας και όλα τα προβλήματα στην επαρχία πρέπει να επιλυθούν αποκλειστικά με ειρηνικά και δημοκρατικά μέσα».


Τα παραπάνω αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της σερβικής Προεδρίας μετά τη συνάντηση του προέδρου της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του βόρειου Κοσσυφοπεδίου.

Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι η σερβική κυβέρνηση και όλα τα θεσμικά όργανα πρέπει να λάβουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστετεύσουν την ασφάλεια και τα δικαιώματα των Σέρβων που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο. Κάλεσε, μάλιστα,  τους πολίτες  της νότιας σερβικής επαρχίας να μην απαντούν στις προκλήσεις και να απόσχουν από βίαιες ενέργειες εναντίον των μελών των διεθνών στρατευμάτων και των μη στρατιωτικών οργανώσεων που βρίσκονται εκεί.

Ο Νίκολιτς μίλησε με τους δημάρχους της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, του Ζούμπιν Πότοκ,  της Ζβέτσαν  και του Λεπόσαβιτς καθώς με το νομάρχη της περιοχής Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Ράντενκο Νεντελίκοβιτς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Νίκολιτς σε λίγες ημέρες θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία Σέρβων που ζουν νότια του ποταμού Ιμπάρ, αναφέρει το σερβικό δημοσίευμα  της Μιτρόβιτσα.

--